Prima pagina

Femeile vor Volvo S40, barbatii Audi RS4

Femeile vor Volvo S40, barbatii Audi RS4
24.09.2007, 20:07 21

In disputa dintre sexe cu privire la automobile, statistica face lumina. Masina detinuta in cea mai mare proportie de barbati este Audi RS4, versiunea supersport a modelului A4, echipat cu un motor V8 de 420 CP. Iar masina preferata in general de femei este Volvo S40, limuzina de clasa medie a constructorului suedez, potrivit unui studiu realizat de J.D. Power si publicat in BusinessWeek.

In clasamentul masinilor preferate de doamne, nu se afla niciuna sport, in schimb sunt SUV-uri. In schimb, in top 10 se regasesc trei modele Volvo: S40 pe prima pozi]ie, V50 (versiunea break a primului) pe locul sapte, si limuzina S60 pe noua. Volvo este marca cu cea mai mare cota de proprietari de sex feminin, cu 42,5%. Pe piata americana, mai mult de jumatate din modelele Volvo S40 comercializate au fost achizitionate de femei.

Un mare succes la doamne il are si noul BMW X3, alaturi de Lexus RX, SUV-ul diviziei premium a lui Toyota. Noul C-Klasse de la Mercedes detine de asemenea un loc important in preferintele femeilor in ceea ce privesc automobilele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO