Prima pagina

Eurisko: Imobiliarele aduc si anul acesta randamente "semnificative"

28.01.2008, 14:47 19

Investitiile in sectorul imobiliar din Romania vor continua sa aduca randamente "semnificative", datorita crizei ipotecare din SUA, potrivit estimarilor companiei de consultanta imobiliara Eurisko.

"Randamentele vor creste semnificativ in acest an. Motivul principal este criza financiara pe segmentul imobiliar din SUA, care a facut ca si Europa financiara sa se replieze si sa fie mult mai precauta in finantarea achizitiilor imobiliare in scop de investitie", a declarat Alexandra Dimofte, partener Eurisko.

Datorita atat unei politici extrem de relaxate a institutiilor finantatoare cat si a competitiei acerbe intre dezvoltatori pe de o parte si fonduri de investitii pe de alta parte, randamentele s-au redus cu aproape 2 puncte (la cladirile inchiriate randamentele s-au situat in 2006 in jurul a 7.5%- 9%, iar in 2007 s-au inchis tranzactii la randamente intre 5.9%- 7%), se precizeaza intr-un comunciat al Eurisko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO