Prima pagina

Eugen Nicolaescu: vom mentine actualele preturi ale medicamentelor pana la 30 iunie 2008

08.05.2008, 14:25 12

Anuntul a fost f?cut de ministrul Eugen Nicolaescu in cursul intalnirii pe care a avut-o azi, la sediul Ministerului Sanatatii Publice, cu reprezentantii importatorilor si distribuitorilor de medicamente.

Masura MSP are o singura ratiune: ministerul nu doreste ingradirea accesului cetatenilor la tratament prin scumpirea medicamentelor.

Importatorii si distribuitorii solicita calcularea preturilor medicamentelor la cursul actual euro-leu, ceea ce ar insemna o scumpire a medicamentelor cu aproximativ 10%.

Saptamana viitoare va fi programata o intalnire cu producatorii pentru discutii referitroare la revizuirea preturilor, in special a identificarii posibilitatilor de nemajorare a acestora.

Ministrul Eugen Nicol?escu a comunicat decizia de prelungire a valabilitatii CANAMED, pana la 30 iunie, perioada in care este preconizat? aparitia noii liste de medicamente compensate, analizarea medicamentelor distribuite prin programele nationale din punct de vedere al preturilor, elaborarea unui sistem nou de calculare a pre?urilor, modificarea ordinului de ministru care prevede reducerea cu 5% a pretului CIP in sensul crearii unei marje care sa suporte deprecierea cursului de schimb valutar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO