Prima pagina

ETA a mai ucis un politician

30.08.2000, 00:00 15



Persoane neidentificate au impuscat mortal un tanar politician spaniol ieri, in ?ara Bascilor, aceasta fiind cea mai recenta crima din cele comise de miscarea separatista basca ETA, relateaza Reuters.

Politia a identificat victima in persoana fostului consilier municipal Manuel Indiano Azaustre, in varsta de 29 de ani, membru al Partidului Popular, formatiune aflata la guvernare. Initial medicii au anuntat ca Indiano este grav ranit la cap, insa politia a confirmat ulterior decesul acestuia.

Postul public de radio a anuntat ca mai multi barbati au tras cateva focuri asupra lui Indiano, in timp ce acesta se afla in magazinul sau de dulciuri din orasul Zumarraga, situat in nordul Spaniei.

De la suspendarea acordului de incetare a focului, in decembrie anul trecut, ETA a fost acuzata de comiterea a 11 crime, dintre care sapte au avut loc incepand de la jumatatea lunii iulie.

Incepand din 1968, cand si-au lansat campania violenta pentru proclamarea unui stat independent basc in nordul Spaniei si in sud-vestul Frantei, separatistii basci au comis in total 800 de crime.

Asasinarea lui Indiano Azaustre are loc la o zi dupa ce ministrul spaniol de interne Jaime Mayor Oreja a inceput sa discute cu reprezentantii partidelor politice despre situatia din ?ara Bascilor.

Guvernul de la Madrid a fost de acord cu aceste intalniri dar a refuzat sa se aseze la masa convorbirilor multipartite cu guvernul regional basc, condus de Partidul Nationalist Basc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO