Prima pagina

Erste, interesata de un recuperator de creante

14.12.2005, 20:00 15

Erste Bank, banca austriaca ajunsa in finala pentru achizitia celei mai mari banci din Romania, discuta sa preia pachetul majoritar al firmei Urban&Asociatii, specializata in recuperarea de creante, afirma surse de pe piata financiara.

Discutiile vizeaza preluarea controlului companiei printr-un aport de capital austriac, in urma acestei operatiuni proprietarii actuali ai Urban & Asociatii urmand sa devina actionari minoritari, sustin sursele citate. Ele precizeaza ca in cazul preluarii BCR de catre Erste Bank, cele doua parti se vor intalni din nou in luna ianuarie a anului viitor pentru a semna un contract in acest sens.

Urban&Asociatii este o afacere de familie condusa de fratii Iulian si Viorel Urban, care si-a inceput activitatea de recuperare a debitelor in 1997. Pana la acea data, compania oferea servicii de asistenta si reprezentare juridica.

Sursele citate mai sustin ca banca austriaca si-a exprimat intentia de a construi un imobil de birouri in zona de nord a Bucurestiului, in care firma Urban & Asociatii ar urma sa ocupe un spatiu de circa 3.000 de metri patrati pentru birouri si protocol. Oficialii Erste Bank nu au comentat aceste informatii pana la inchiderea editiei.

Compania Urban&Asociatii acopera atat zona bancara, cat si constructiile, transporturile, IT sau distributie. Urban&Asociatii estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 800.000 de euro.

Urban&Asociatii are de recuperat si de colectat creante in valoare de 80 mil. euro, potrivit datelor furnizate de companie. Ponderea clientilor corporatisti in businessul firmei este de peste 90%. Cei mai importanti clienti ai companiei Urban&Asociatii sunt Michelin, Banca Transilvania, Volksbank, Finansbank, Medlife, Societatea Romana de Televiziune, Altex sau Domo.

Compania are circa 180 de angajati. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO