Prima pagina

Ericsson face centru de servicii la Iasi

25.05.2007, 18:52 45

Ericsson, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom din lume, ar putea anunta saptamana viitoare deschiderea unui centru de servicii in Romania. Compania a anuntat ca va organiza marti, 29 mai, in Bucuresti un eveniment la care vor participa oficialitati locale si manageri ai Ericsson din afara Romaniei, pentru a face un anunt important, "poate cel mai important de la data la care Ericsson este prezent in Romania".
In luna februarie, oficiali ai Ericsson s-au intalnit cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, pe care l-au informat ca intentioneaza sa deschida in regiune un centru de suport global. Reprezentanti ai Ericsson s-au intalnit in ultimele luni si cu autoritatile locale din Iasi si Cluj, unde au vizitat mai multe terenuri si hale care ar fi putut fi utilizate pentru deschiderea centrului. In Iasi oficialii Ericsson au vizitat una dintre cladirile combinatului de utilaj greu Fortus.
Conform unor surse din piata telecom, Ericsson a luat deja decizia de a realiza investitia la Iasi. Compania ar putea anunta planuri de a deschide in Romania mai mult decat un centru global de servicii, respectiv un centru de cercetare & dezvoltare si chiar o linie de asamblare pentru echipamente de telecomunicatii, afirma aceleasi surse.
Conform unor informatii aparute in Ziarul de Iasi, Ericsson este interesata de achizitia pavilionului administrativ al companiei Fortus Iasi, estimat de agentii imobiliari locali la 5 mil. euro. Cladirea are o suprafata de 10.000 de metri patrati.
Contactati de ZF, reprezentantii Ericsson Romania au refuzat sa faca orice comentariu. "Nu putem oferi niciun detaliu sau comenta informatii vehiculate in piata pana la data anuntului oficial", au spus oficialii companiei.
Ericsson Telecommunications Romania a facut in 2005 un profit net de 0,23 mil. euro la o cifra de afaceri de 39 mil. euro, conform datelor Ministerului de Finante.
Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata mondiala, detine un centru de cercetare dezvoltare in Romania, iar producatorul canadian de echipamente telecom Nortel desfasoara de asemenea activitati similare, care au fost externalizate catre compania romaneasca ITC Networks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO