Prima pagina

Englezii de la Helios au cumparat un parc logistic cu 11 mil. euro

03.02.2006, 21:05 18

Compania de investitii imobiliare Helios Properties din Marea Britanie a achizitionat proiectul industrial Mercury Logistic Park, amplasat la kilometrul 22 al autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Developerul proiectului logistic este compania Phoenix Real Estate, cu actionari greci, iar brokerul tranzactiei a fost compania imobiliara Eurisko.

Proiectul Mercury Logistic Park cuprinde 190.000 de metri patrati de teren si 14.000 de metri patrati de spatii industriale, fiind intr-o prima faza de dezvoltare. "Am platit 3,7 milioane de euro pentru suprafata construita si 38 de euro pentru metrul patrat de teren in cadrul proiectului", a declarat pentru ZF Giles Scott, directorul general al Helios Eastern Europe. In total, tranzactia s-a ridicat la aproape 11 milioane de euro.

Chiriasul celor 14.000 mp din cadrul Mercury Logistic Park este retailerul Minimax.

Aceasta tranzactie reprezinta a doua mare tranzactie de achizitie de pe piata spatiilor industriale din Romania, dupa ce fondul austriac Europolis a cumparat Cefin Logistic Park intr-o tranzactie estimata la 65-70 milioane de euro.

In momentul finalizarii proiectului, Mercury Logistic Park ar urma sa cuprinda aproximativ 100.000 de metri patrati de spatii industriale.

"Intentia noastra este sa finalizam proiectul dupa care sa cautam un potential cumparator. Ne asteptam sa obtinem un randament anual in jurul valorii de 8%, in ultimele etape de dezvoltare. In momentul de fata discutam cu mai multi posibili chiriasi", a mai spus Scott. Compania britanica a preinchiriat deja o suprafata de aproape 12.000 mp operatorului logistic britanic Delamode in cadrul proiectului industrial.

Helios Eastern Europe a anuntat ca are in vedere realizarea unor investitii de 250 de milioane de lire sterline (circa 350 mil. euro) pe piata imobiliara est-europeana. "Pe piata romaneasca avem in vedere peste 10 proiecte imobiliare in prezent. Am inceput deja negocierile pentru unele dintre aceste proiecte, dar nu putem furniza mai multe detalii", a mai precizat Scott. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO