Prima pagina

Doi doctori pregatesc clonarea umana

08.08.2001, 00:00 35



O echipa de specialisti in reproducere urma sa prezinte ieri in fata unei comisii de experti americani argumentele in favoarea clonarii umane, relateaza BBC.

Doctorul Panos Zavos, fost cercetator al Universitatii din Kentucky, si italianul Severino Antinori incearca sa convinga comisia de ancheta a Academiei Nationale de atiinte (NAS) ca folosirea clonarii pentru a ajuta conceptia la cuplurile ce nu pot avea copii este acceptabila din punct de vedere etic.

Profesorul Antinori a afirmat ca 200 de cupluri, intre care opt britanice, au fost selectionate din lumea intreaga si vor fi tratate "gratuit".

Zavos a anuntat luni ca in noiembrie intentioneaza sa transfere ADN din nucleele celulelor vii in ovule umane pentru a crea un embrion uman care sa fie ulterior implantat in uterul unei femei, cu alte cuvinte sa cloneze in premiera o fiinta umana.

Desi numeroase voci au avertizat ca in cazul clonarii animalelor au existat numeroase esecuri ce au rezultat in clone bolnave sau diforme, Zavos s-a declarat hotarat sa cloneze oameni. "Avem de gand sa o facem si o vom face cum trebuie", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO