Prima pagina

Constructorii cer salarii de 700 de euro pentru a reveni in tara

Constructorii cer salarii de 700 de euro pentru a reveni in tara
25.03.2008, 18:06 16

Romani care lucreaza in constructii in Italia spun ca s-ar intoarce in tara pe salarii cuprinse intre 600 si 800 de euro pe luna, de trei ori mai mari decat salariul mediu net oficial de pe piata locala.
"Salariile solicitate au fost cuprinse intre 600 si 800 de euro, insa au existat persoane care au declarat ca ar accepta si 450 de euro pe luna pentru a putea sa se intoarca in tara. Au existat, de asemenea, si persoane care au solicitat mai mult de 1.000 de euro", se arata intr-un raport intocmit de Ministerul Muncii dupa bursa locurilor de munca in constructii organizata in februarie pentru romanii care lucreaza in Italia.
"Salariile acestea se pot obtine in Romania, cu atat mai mult cu cat tot mai multe companii ofera o componenta financiara variabila considerabila, care completeaza venitul fix", afirma Laurentiu Plosceanu, presedinte al Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii (ARACO). Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO