Prima pagina

Ciorbea si Simirad merg cu CDR 2000

21.08.2000, 00:00 16



Alianta Nationala Crestin Democratica (ANCD) si Partidul Moldovenilor au decis, la sfarsitul saptamanii, sa adere la CDR 2000, urmand sa primesca locuri eligibile pe listele electorale ale Conventiei.

Revenirea ANCD, formatiunea fostului premier Victor Ciorbea, alaturi de taranisti, a fost votata, ieri, la Consiliul National al reprezentantilor de o larga majoritate, 116 din cei 133 de participanti, in ciuda opozitiei singurilor parlamentari ai partidului, Matei Boila, presedintele de onoare al ANCD, si aerban Sandulescu, care si-au anuntat intentia de parasi partidul. Boila, impreuna cu ceilati trei reprezentanti ai filialei Cluj s-au pronuntat pentru participarea partidului pe liste proprii.

"Intrarea in CDR inseamna renuntarea la ideile partiduui, pe care l-am format ca pe o alternativa la jaful national facut de toate partidele care au condus Romania dupa 1989", ne-a declarat Boila El a mai spus ca nu intentioneaza sa formeze un alt partid si ca este probabil sa se retraga din viata politica.

aerban Sandulescu a propus Consiliului o alianta a ANCD cu PUNR si PNR.

Victor Ciorbea a declarat ieri ca renunta la candidatura la presedintie, ANCD urmand sa sustina candidatul CDR 2000, si ca numarul de locuri pe care partidul le va primi pe listele aliantei va fi negociat in aceasta saptamana.

Decizia Consiliului a fost calificata de Ciorbea drept "sfarsitul politicii de autoizolare a ANCD". Fostul premier a adaugat ca sunt mult mai multe lucruri care apropie ANCD de PN?CD decat lucruri care le diferentiaza si a adaugat ca regreta "accentul" pe care partidul sau le-a pus pe aceste diferente.

Partidul Moldovenilor a decis la randul sau joi seara sa adere la CDR 2000, dupa ce prim-vicepreserdintele PNL Valeriu Stoica anuntase, in aceeasi zi, fuziunea dintre Liberali si partidul lui Simirad.

Primarul Iasilor a declarat pentru Mediafax ca partidul sau va incerca sa obtina 4-5 locuri eligibile pe listele de candidati ale CDR 2000.

Conducerea PN?CD a anuntat, saptamana trecuta, ca este de acord cu acceptarea celor doua formatiuni in CDR 2000.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO