Prima pagina

Chirac doreste o Constitutie europeana pana in 2004

29.08.2001, 00:00 10



Presedintele francez Jacques Chirac si-a exprimat dorinta, in cadrul conferintei ambasadorilor desfasurata la Paris, ca proiectul unei Constitutii europene, pe care l-a formulat la 27 iunie 2000, in discursul sustinut in fata Bundestagului, "sa fie elaborat in anul 2004".

Afirmand ca Uniunea Europeana "ofera inca imaginea unui gigant economic a carui pondere politica nu este pe masura locului sau in lume", seful statului francez a apreciat ca trebuie "consolidat sentimentul de identitate europeana printr-o afirmare mai buna a referintelor comune ale europenilor".

In opinia lui Chirac, "adoptarea unei Constitutii ar contribui la acest lucru", in masura in care "un astfel de text i-ar aduna pe europeni, permitandu-le, printr-un act de aprobare solemna, sa se identifice cu un proiect".

"Constat cu interes ca aceasta idee, pe care am avut ocazia sa o lansez, a fost bine primita, de aceea trebuie sa o punem in practica in 2004", a spus Chirac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO