Prima pagina

CFR Calatori va plati lunar 7 mil. lei pentru achitarea datoriilor catre E.ON Moldova

CFR Calatori va plati lunar 7 mil. lei pentru achitarea datoriilor catre E.ON Moldova
02.09.2008, 16:06 15

CFR SA va plati lunar cel putin sapte milioane lei, pe o perioada de un an, in vederea achitarii unei datorii 84 milioane lei pe care operatorul de cale ferata o are fata de E.ON Moldova Furnizare.

CFR a incheiat la finele lui iunie un acord cu Ministerul Finantelor, Ministerul Transporturilor si furnizorii de energie electrica, aceasta obligandu-se sa isi achite datoriile facute pana la 30 iunie 2008.

Suma lunara pe care CFR SA o va plati reprezinta contravaloarea energiei electrice si a penalitatilor si va fi achitata pana cel tarziu la 30 iunie 2009.

"Suntem multumiti de incheierea acestui acord pentru premizele pe care le creeaza, pentru intrarea in normalitate a relatiilor contractuale cu CFR. Avand in vedere ca pana in acest moment prevederile acordului sunt respectate de catre CFR, ne exprimam speranta unui parteneriat de lunga durata", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al E.ON Moldova Furnizare, Cristian Secosan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO