Prima pagina

CEO Vodafone: Broadbandul creste repede in Romania

13.02.2008, 18:52 15

Romania este una dintre tarile in care dezvoltarea mai redusa a infrastructurii de telefonie fixa poate stimula cererea de servicii mobile de internet de mare viteza, afirma Arun Sarin, directorul executiv al grupului britanic Vodafone, unul dintre cei mai puternici executivi de pe piata telefoniei mobile mondiale.
"In tari ca Turcia, Romania, Africa de Sud, in care liniile de telefonie fixa nu sunt atat de numeroase, utilizatorii trec direct la internet de mare viteza in mod natural, ceea ce permite o mai rapida introducere a serviciilor bazate pe internet mobil, cum ar fi cele de divertisment sau financiare", a spus seful Vodafone. Romania are una dintre cele mai reduse rate de penetrare a serviciilor de telefonie fixa si acces la internet din UE.
Vodafone se transforma dintr-o companie de telefonie mobila intr-o companie de broadband, a mai spus Sarin, afirmand ca operatorii telecom trebuie sa ajunga dezvoltatori de noi servicii pentru comunicatiile mobile, cum ar fi jocurile, muzica si filmele. Daca nu vor face acest lucru acum, operatorii risca sa isi piarda relevanta pe piata, a mai spus Sarin.
In alta ordine de idei, Arun Sarin si-a exprimat dezacordul fata de afirmatiile ca Vodafone este al doilea jucator de pe piata de telefonie mobila din Romania, dupa concurentii de la Orange.
"Nu sunt de acord cu afirmatia dumneavoastra. Avem aproape 50% din piata. Cel putin in partea de sud a Romaniei suntem foarte puternici. Ce trebuie sa facem e sa ne intarim pozitia in nordul tarii", a declarat Sarin.
Orange a anuntat pentru 2007 afaceri de 1,234 mld. euro si 9,8 milioane clienti, in timp ce Vodafone a inchis 2007 cu 8,8 milioane clienti si a estimat venituri de circa 1,2 mld. euro. Pe piata de telefonie mobila mai activeaza Cosmote, Telemobil si RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO