ZF 24

Cel mai mare creditor ipotecar din SUA, anchetat de FBI pentru fraude

09.03.2008, 14:17 18

Biroul Federal de Investigatii (FBI) a declansat o ancheta la cel mai mare creditor ipotecar din SUA, Countrywide Financial, pentru posibile fraude bursiere, potrivit unei surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.
Compania este suspectata ca a furnizat Comisiei americane pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) informatii incorecte privind situatia sa financiara si nivelul de risc al imprumuturilor acordate.
Countrywide este una din cele 14 firme anchetate de FBI pentru posibile incalcari ale legislatiei in cadrul crizei ipotecare subprime. Investigatia implica firme furnizoare de credite ipotecare, dezvoltatori imobiliari si societati de brokeraj de pe Wall Street.
FBI a anuntat inceperea achetei in ianauarie fara a dezvalui insa numele companiilor. Reprezentantii Countrywide Financial au declarat ca nu au cunostinta despre investigatie, in timp ce purtatorul de cuvant al FBI a refuzat sa comenteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO