Prima pagina

Cel mai bogat om din Sibiu isi face companie aeriana

03.08.2006, 20:07 11

Patronul holdingului Atlassib, Ilie Carabulea, a obtinut licenta de operator aerian (AOC), cumparand deja o aeronava si a anuntat ca intentioneaza sa infiinteze o companie aeriana.
"De mai bine de un an de zile lucrez la acest proiect. Este un moment propice pentru o astfel de investitie si vom merge pas cu pas. Avem deja o aeronava, cu care am obtinut licenta AOC. Vom mai cumpara doua aeronave si cel mai probabil vom deveni operativi in perioada septembrie-noiembrie", a declarat Ilie Carabulea pentru ZF.
El a precizat ca achizitia noilor aeronave tip ATR 72, cu o capacitate de 52 de locuri, se va face in sistem leasing, investitia initiala fiind de aproximativ 2 milioane de euro.
Carabulea spune ca serviciile de transport aerian vor avea costuri rezonabile, venind in completarea serviciilor de transport rutier pe care le dezvolta compania Atlassib.
Investitia omului de afaceri sibian vine in acelasi timp cu patrunderea pe piata romaneasca a mai multor companii aeriene care ofera servicii de transport aerian de tip "low-cost" (la preturi reduse), cum este cazul Wizz Air.
Patrunderea pe piata a acestei companii inclina tot mai mult balanta in ceea ce priveste rentabilitatea transportului de persoane pe distante mari inspre companiile aeriene si in detrimentului transportului terestru.
Atlassib este unul dintre principalii jucatori in ceea ce priveste transportul de persoane si, potrivit lui Ilie Carabulea, intentioneaza sa ajunga, "pas cu pas" in randul marilor operatori de transport aerian. Cifra de afaceri a grupului Atlassib trecuse de 124 de milioane de dolari (aproximativ 100 de milioane de euro) in anul 2004, potrivit ultimelor informatii disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO