Prima pagina

Cea mai bogata zi in medalii de aur

18.08.2008, 20:02 42

Atleta Constantina Dita Tomescu a castigat duminica medalia olimpica de aur in proba de maraton de la Beijing, aceasta fiind cea mai mare surpriza pentru delegatia Romaniei de la Jocurile Olimpice.
Sandra Izbasa (18 ani) la gimnastica, dubla campioana europeana la sol, a castigat aurul olimpic la acest aparat, urcand Romania pe locul 12 in clasamentul pe medalii. Romania are acum in palmares patru titluri olimpice, dupa cele de la judoka si canotaj, la care se adauga o medalie de argint la spada si trei de bronz la gimnastica (echipa feminina), scrima si canotaj 8+1.
Constantina Dita Tomescu, 38 de ani, locuieste si se antreneaza in Statele Unite ale Americii. Atleta mai are in palmares medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Helsinki din 2005, precum si doua medalii la Mondialele de semi-maraton, una de aur in 2005 si una de bronz, in 2004. Atleta a castigat maratonul de la Chicago in 2004. "A fost o performanta minunata. Sunt foarte fericita ca am castigat o medalie, dar mai ales ca este de aur. La Campionatele Mondiale din Canada din 2005, toata lumea spunea ca nu pot alerga, dar azi am aratat ca pot", a spus atleta. La Olimpiada de acum patru ani de la Atena, Constantina Dita Tomescu s-a clasat pe locul 20.
"Am purtat o presiune extraordinara pe umeri, dar eram foarte sigura pe exercitiu", a spus Sandra Izbasa, care a salvat in extremis performantele echipei de gimnastica a Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO