Prima pagina

Carlos Slim Helu a devenit cel mai bogat om din lume

Carlos Slim Helu a devenit cel mai bogat om din lume
03.07.2007, 12:24 89

Omul de afaceri mexican Carlos Slim a devenit cea mai bogata persoana din lume, cu o avere estimata la 67,8 miliarde de dolari, surclasandu-l pe liderul anterior al clasamentului, fondatorul Microsoft, Bill Gates, potrivit publicatiei financiare mexicane Sentido Comun, citata de Reuters.

Cresterea de 27%, in perioada martie-iunie, a cotatiei actiunilor America Movil, cel mai mare operator sud-american de telefonie mobila, controlat de Slim, determina o diferenta de 8,6 miliarde de dolari intre averea mexicanului si valoare activelor detinute de Bill Gates, a aratat, intr-un articol, Eduardo Garcia, fondatorul si redactorul sef al publicatiei online Sentido Comun.

Averea lui Bill Gates se plaseaza la 59,2 miliarde de dolari, estimeaza Garcia.

Revista americana Forbes a relatat, in luna aprilie, ca Slim a urcat pe locul al doilea in ierarhia celor mai bogati oameni din lume, depasindu-l pe omul de afaceri american Warren Buffett, care controleaza grupul de asigurari si investitii Berkshire Hathaway, dar se mentine in urma lui Bill Gates.

Averea tot mai mare a magnatului mexican a starnit controverse intense, fiind acumulata intr-o tara unde diferentele dintre locuitorii instariti si restul populatiei este foarte ridicata, in conditiile in care circa 50% dintre locuitori traiesc cu mai putin de cinci dolari pe zi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO