Prima pagina

Capsunarii loviti de"criza spaniola" fug cu creditorii dupa ei

01.07.2008, 09:09 23

Criza imobiliara din Spania si reducerea locurilor de munca, in special in constructii, i-au prins pe conationali intr-o capcana, informeaza Gandul. Romanii care cu 2-3 ani in urma aveau o slujba bine platita au contractat credite pentru a-si cumpara o casa in Spania. Acum au intrat in somaj, pretul caselor a cazut, iar ei au ramas agatati de rate. Unii au ales sa fuga pur si simplu, lasand bancile sa-i caute cu disperare. "Am primit telefoane de la banci, sa-i ajutam sa caute cativa romani care aveau credite si au disparut.

Functionarii bancilor presupuneau ca s-ar fi intors in Romania si ne rugau sa le cautam familiile. Le-am recomandat sa ia legatura cu ambasada, pentru ca noi nici nu vrem, nici nu putem sa facem pe detectivii", povesteste Gheorghe Gainar, presedintele Asociatiei Culturale de Integrare si Ajutor a Romanilor din Alcala de Henares. Altii si-au asumat faptul ca nu pot sa plateasca si sunt dispusi sa piarda ratele deja achitate, numai sa poata plasa cuiva ipoteca. Despre capsunarii din Spania si imprumuturile acestora cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO