Prima pagina

Basescu: Daca Parlamentul ma suspenda, demisionez in cinci minute

17.04.2007, 18:34 17

Presedintele Traian Basescu a reiterat in aceasta seara ca daca va fi suspendat de Parlament, va demisiona "in urmatoarele cinci minute" de la luarea acestei decizii. Presedintele a facut aceste declaratii in urma explicatiilor pe care Curtea Constitutionala le-a dat astazi in legatura cu suspendarea sa.
Curtea a spus ca presedintele nu a incalcat Constituitia, asa cum spune opozitia, intrucat are dreptul sa critice clasa politica si institutiile statului. Avizul Curtii in legatura cu suspendarea sefului statului este insa consultativ, iar Parlamentul va lua maine o decizie referitoare la acest aspect.
Basescu spune ca nu a incalcat nici un articol din Constitutie si a recurs la argumentele Curtii pentru a-si sustine punctul de vedere. Daca Parlamentul decide - ca in pofida celor argumentate de Curtea Constitutionala - ca el sa fie suspendat atunci el va demisiona imediat si vor fi organizate alegeri prezidentiale anticipate, a declarat Basescu.
Potrivit Constitutiei, seful statului poate fi suspendat de Parlament pentru fapte grave care incalca Constitutia, ceea ce nu este cazul, potrivit Curtii Constitutionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO