Prima pagina

Arcelor Mittal si-a dublat profitul in T2, la 5,8 mld. dolari

30.07.2008, 12:02 14

Cel mai mare grup siderurgic din lume, Arcelor Mittal, a obtinut in al doilea trimestru al anului un profit net de 5,8 miliarde de dolari, in crestere cu 114% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul avansului din Brazilia, Rusia, China si Europa de Est, a anuntat astazi compania.
Vanzarile companiei au crescut in perioafa aprilie - iunie cu 39%, la 37,8 miliarde de dolari. Rezultatele cumulate pe primele sase luni indica un profit net de 8,2 miliarde de dolari, in crestere cu 65% si vanzari de 67,6 miliarde de dolari, in crestere cu 31% fata de primul semestru al anului trecut.
ArcelorMittal controleaza in Romania combinatele siderurgice de la Galati (ArcelorMittal Galati), Roman (ArcelorMittal Tubular Products Roman), Hunedoara (ArcelorMittal Hunedoara) si Iasi (ArcelorMittal Tubular Products Iasi), filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction (AMC), precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO