Prima pagina

ai bancile falimentare se vand. Pe bucati

01.03.2001, 00:00 33



Lichidatorul Bankcoop, consortiul format din societatea Reconversie si Valorificare Active si PricewaterhouseCoopers, a reusit sa vanda o parte din actiunile pe care Bankcoop le detinea la unele banci din strainatate.

"Luna trecuta am reusit sa vindem participatiile pe care Bankcoop le detinea la Bankcoop Chisinau, o banca 100% proprietatea Bankcoop Romania. Am reusit sa facem o afacere frumoasa si am obtinut 1,8 milioane de dolari.

In plus, acum suntem in negocieri pentru vanzarea altei participatii, dar aceasta este in Iugoslavia", a declarat pentru Ziarul Financiar, avocatul Arin Stanescu, reprezentant al societatii Reconversie si Valorificare Active.

Societatea se ocupa de lichidarea, recuperarea creantelor si valorificarea activelor in cazul celor trei banci falimentare, Albina, Bankcoop si Banca Internationala a Religiilor.

Arin Stanescu spune ca desi in conditiile actuale ale mediului de afaceri posibilitatile de valorificare a activelor celor trei banci falimentare sunt extrem de reduse, "lucrurile au mers inainte" si pe langa "reusitele de la Bankcoop au mai fost vandute sedii si active fixe ale Bancii Albina de 2,5 milioane de dolari".

Lichidarea Bancii Albina, inceputa in urma cu doi ani, se estimeaza ca va fi incheiata pana la sfarsitul anului, cele mai mari probleme mai fiind acum legate de vanzarea a patru-cinci sedii mai bune, printre care si sediul din strada Smardan din Bucuresti si cel din Craiova.

"Desi suntem interesati sa terminam cat mai repede cu vanzarea sediilor, nu suntem dispusi sa le vindem pe nimic. De exemplu, pentru sucursala Smardan din Bucuresti a Bancii Albina nu gasim cumparator desi noi consideram ca valoarea estimata - de 450.000 dolari - nu este ridicata.

In plus, nici sediul din Craiova nu isi gaseste cumparator", spune reprezentantul Reconversie si Valorificare Active.

El spera ca in perioada urmatoare conditiile economice din Romania sa se imbunatateasca si astfel investitorii sa fie interesati sa se implice mai mult.

"Avem in portofoliu, pe langa o multime de cladiri, sedii de banci, vile, restaurante, si o alta multime de mici ferme, terenuri agricole - numai bune de cumparat pentru cei care doresc sa inceapa o afacere", mai spune Stanescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO