Prima pagina

Actiunile Oltchim au crescut cu 15% dupa anuntul refacerii majorarii de capital

09.10.2007, 11:49 12

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) a convocat adunarea generala a actionarilor pentru a discuta anularea majorarii de capital cu 95 mil. euro aprobata in 2003 si realizarea unei noi majorari de capital in care sa se dea posibilitatea celorlalti actionari sa-si exercite dreptul de preferinta.

In urma publicarii acestui anunt, actiunile Oltchim au sarit cu 15%, maximul admis in cadrul unei sedinte bursiere, pe fondul unor tranzactii 0,68 mil. euro.

Majorarea de capital aprobata in 2003 s-a realizat prin conversia in actiuni a unor datorii ale companiei fata de AVAS. Operatiunea a fost atacata de actionarii minoritari care au obtinut o sentinta definitiva si irevocabila de anulare a majorarii.

Dupa anularea vechii majorari de capital, Consiliul de Administratie al Oltchim va stabili data de referinta pentru determinarea actionarilor indreptatiti sa subscrie in cadrul noii majorari. Acestia vor putea sa-si vanda drepturile de preferinta sau vor putea subscrie in cadrul majorarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO