Prima pagina

Accenture: Prognozele contradictorii de inflatie ne afecteaza

11.02.2008, 19:07 10

Seful operatiunilor de Business Process Outsourcing (BPO) de pe piata locala ale americanilor de la Accenture spune ca una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta in prezent investitorii este lipsa de predictibilitate a indicatorilor macroeconomici.
"Daca la jumatatea anului trecut puteam spune ca avantajul economiei romanesti este predictibilitatea, in prezent nu mai putem afirma acest lucru. Declaratiile contradictorii privind evolutia inflatiei in acest an, spre exemplu, afecteaza businessul si increderea investitorilor", spune Aurelian Sima, seful operatiunilor de Business Process Outsourcing (BPO) de pe piata locala ale Accenture, companie americana de consultanta, solutii tehnologice si outsourcing, care are peste 280 de angajati in Bucuresti. Pe termen mediu si lung, compania intentioneaza sa ajunga la 2.000 de angajati.
Bugetele salariale sunt cele mai afectate de volatilitatea previziunilor privind indicatorii macroeconomici. "Este dificil sa iti faci un plan privind cresterile salariale in conditiile in care nu stii cu oarecare certitudine cat va fi inflatia", afirma si Anca Suditu, manager de resurse umane in cadrul Accenture.
Banca Nationala a Romaniei a revizuit recent in crestere prognoza de inflatie pentru 2008 la 5,9%, de la 4,3%, admitand astfel ca tinta de inflatie stabilita pentru acest an, de 3,8%, este compromisa.

Cititi maine in ZF un interviu cu managerul Accenture

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO