Prima pagina

1.500 de firme vor beneficia de sprijin financiar de la stat

16.06.2008, 16:19 30

Consiliul Concurentei a avizat o schema de ajutor de stat regional, in valoare de 87,5 milioane de lei pentru perioada 2008-2010, privind scutirea firmelor de la plata impozitului pe teren si cladiri, cu scopul stimularii investitiilor si crearea de noi locuri de munca.

Schema de ajutor de stat regional, elaborata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, stabileste conditiile generale de acordare a scutirilor de la plata impozitului pe teren si cladiri.

"In cadrul acestei scheme, vor beneficia de sprijin financiar aproximativ 1.500 de agenti economici, intreprinderi mari sau IMM-uri, in scopul stimularii investitiilor si crearii de locuri de munca. Nu vor fi finantate, prin aceasta schema, proiectele mari de investitii realizate de agentii economici", se arata in comunicat.

Autoritatile locale interesate vor decide asupra conditiilor specifice de acordare a sprijinului, respectiv perioada in care firmele vor beneficia de noile prevederi, valoarea minima a investitiei finantate sau numarul minim de locuri de munca infiintate, se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare in domeniul concurentei.

Finantarea consta in scutiri la plata impozitului pe teren si cladiri, in cuantum de maxim 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului pentru intreg teritoriul Romaniei, cu exceptia regiunii Bucuresti-Ilfov, caz in care sprijinul acopera cel mult 40% din costuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO