Politică

Varianta PD-L: Traian Basescu este suparat pe noi pentru intelegerea cu partidul lui Vadim Tudor

10.09.2008, 19:54 14

Liderul Partidului Democrat Liberal Emil Boc a spus ieri ca lideri ai formatiunii liberal-democrate s-au intalnit, luni, cu presedintele Traian Basescu pentru a-i da explicatii in legatura cu intelegerea de la Senat cu Partidul Romania Mare, dar seful statului nu a acceptat argumentele prezentate.
Intelegerea dintre senatorii PD-L cu PRM prin care lui Corneliu Vadim Tudor i s-a garantat pozitia de vicepresedinte al Senatului a fost criticata de apropiatii lui Traian Basescu si de majoritatea comen-tatorilor politici, insistandu-se in argumentatia publica pe atitudinea liderului PRM la prezentarea de catre seful statului a raportului Tismaneanu privind condamnarea comunismului.
In timpul sedintei solemne de la finele lui 2006, Vadim Tudor i-a adresat injurii lui Basescu si a incercat sa blocheze desfasurarea lucrarilor. In urma pactului PD-L - PRM, consilierul de stat Catalin Avramescu a renuntat la candidatura pe listele democrat-liberalilor la Senat, iar seful statului, considerat de unii analisti liderul informal al PD-L, a negat ca ar fi girat intelegerea.
Presedintele PD-L, Emil Boc, a spus ca a avut explicatii cu presedintele Basescu (suspectat de unii comentatori ca se afla in spatele acestei intelegeri), caruia i-au fost prezentate argumentele democrat-liberalilor privind acordul cu PRM legat de functia de vicepresedinte al Senatului. Pina acum, liderii PD-L nu au explicat public beneficiile pactului cu PRM, desi unii lideri ai partidului au incercat sa acrediteze ideea ca parlamentarii formatiunii lui Vadim Tudor s-au angajat sa sustina motiunile initiate de democrat- liberali. Conform liderului democrat, presedintele nu a acceptat argumentele prezentate. Boc a adaugat insa ca spera ca presedintele a inteles ca a fost un demers de buna credinta, fara conotatie politica. De altfel, el a subliniat ca nu exista nicio intelegere intre PD-L si PRM, iar demersul PD-L a fost o decizie pentru deblocarea activitatii Senatului.
"Nu avem nicio colaborare cu PRM, la niciun proiect", a spus Boc. El a precizat ca intrevederea a avut loc la solicitarea PD-L, ca discutiile au avut loc luni, intre liderii din conducerea centrala a PD-L si presedinte. Boc nu a spus cine a mai fost prezent in afara de el la aceasta intalnire si nici unde a avut loc intalnirea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO