Politică

Traian Băsescu revine la Cotroceni. Curtea Constituţională a invalidat referendumul. Crin Antonescu nu se retrage din viaţa politică

Traian Băsescu revine la Cotroceni. Curtea Constituţională a invalidat referendumul

Autor: Ioana Câmpean

21.08.2012, 12:46 5536

Decizia CCR privind referendumul - comunicatul oficial al CC

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în MO Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Judecătorul CC Tudorel Toader a declarat, marţi, după şedinţa Curţii Constituţionale, că decizia privind referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu este "de invalidare" şi a fost luată "cu majoritatea legală cerută".

Antonescu: Nu mă retrag din viaţa politică, pentru că Traian Băsescu a fost demis pe fond

"Decizia a fost luată cu majoritatea legală cerută. Rezultatul este cel de invalidare", a spus Toader.

El nu a dat detalii, spunând că mai multe informaţii vor fi furnizate de către preşedintele CC, printr-un comunicat de presă.

Elena Udrea, despre decizia CCR privind referendumul

Hotărârea Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie va fi prezentată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO