Traian Băsescu revine la Cotroceni. Curtea Constituţională a invalidat referendumul. Crin Antonescu nu se retrage din viaţa politică

Autor: Ioana Câmpean 21.08.2012

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este invalid, iar Traian Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni. Conform unor surse oficiale, decizia a fost luată cu 6 voturi la 3. Şedinţa de marţi a Curţii Constituţionale a durat mai puţin de trei ore.



Decizia CCR privind referendumul - comunicatul oficial al CC

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în MO Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Judecătorul CC Tudorel Toader a declarat, marţi, după şedinţa Curţii Constituţionale, că decizia privind referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu este "de invalidare" şi a fost luată "cu majoritatea legală cerută".

Antonescu: Nu mă retrag din viaţa politică, pentru că Traian Băsescu a fost demis pe fond

"Decizia a fost luată cu majoritatea legală cerută. Rezultatul este cel de invalidare", a spus Toader.

El nu a dat detalii, spunând că mai multe informaţii vor fi furnizate de către preşedintele CC, printr-un comunicat de presă.

Elena Udrea, despre decizia CCR privind referendumul

Hotărârea Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie va fi prezentată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi apoi publicată în Monitorul Oficial.