Politică

Sulfina Barbu: Nu cunosc motivele revocării lui Lăzăroiu, din respect pentru premier nu comentez

Sulfina Barbu: Nu cunosc motivele revocării lui Lăzăroiu, din respect pentru premier nu comentez

Autor: Mediafax

17.09.2011, 18:40 267

Sulfina Barbu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că numirea sa în funcţia de ministru al muncii este "o provocare", dar şi o "misiune dificilă", precizând că nu cunoaşte motivele revocării lui Sebastian Lăzăroiu şi că, din respect pentru premier, nu doreşte să comenteze acest subiect, informează Mediafax.

"Este o misiune dificilă. Cred că pentru orice politician un astfel de minister şi cu o misiune atât de importantă este sigur şi o provocare, dar şi o misiune dificilă", a spus Sulfina Barbu.

Ea a afirmat că Ministerul Muncii este "extrem de complex, cu activitate extrem de dificilă pentru perioada următoare", precizând că printre priorităţile pe care le va avea ca ministru vor fi Legea asistenţei sociale şi aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale.

"Legea asistenţei sociale, aşa cum am mai menţionat, o lege cadru esenţială pentru acest domeniu trebuie să treacă de Parlamentul României în cel mai scurt timp şi împreună cu toţi colegii parlamentari sper să accelerăm procesul de proceduri parlamentare pentru că de aici subsecvente vor fi 15 acte normative modificate. Şi să nu uităm, ne pregătim de aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale în Parlamentul României în această toamnă, un moment extrem de important pentru a pune bazele eficientizării cheltuielilor sociale şi aici efortul de explicare opiniei publice va trebui să fie foarte mare pentru ca fiecare român să fie convins că aceşti bani, tot ce ţine de asistenţa socială, merg la oamenii şi la românii care au cu adevărat nevoie, la categoriile vulnerabile şi sunt eliminate erorile din sistem", a afirmat Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la un seminar intern organizat pentru membrii Partidului Democrat Liberal de Organizaţia de Femei a formaţiunii politice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO