Politică

SIE se plange ca este atras in campania electorala

19.11.2009, 23:02 16

Serviciul de Informatii Externe (SIE) spuen ntr-un comunicatpublicat ieri ca dezavueaza incercarile de a-l atrage indezbaterile din cadrul campaniei electorale, neutralitateaServiciului fiind o stare de fapt ce decurge din respectarea custrictete a atributiilor si competentelor ce revin institutiei.

Serviciul de Informatii Externe nu comenteaza "alegatiile" celorcare lanseaza diverse teorii sau "dezvaluiri" in spatiul public,spune comunicatul. Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu adeclarat, la lansarea cartii "Pradarea Romaniei", in aceastasaptamana, ca despre rascumpararea jurnalistilor rapiti in Irak aauzit, la acel moment, "o poveste socanta, interesanta, din surseamericane si irakiene", precizand ca au fost mai multe scenariiprivind banii dati. El a afacut referire la implicarea SRI si SIEin cazul Hayssam, inclusiv in ceea ce priveste rascumparareaplatita pentru eliberarea jurnalistilor rapiti in Irak. ParchetulInaltei Curti de Casatie si Justitie efectueaza acte premergatoareinceperii urmaririi penale cu privire la imprejurarile in care adisparut o parte din suma pretins a fi fost platita cu titlul derascumparare pentru eliberarea jurnalistilor din Irak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO