Politică

Regionalizarea ar putea fi amânată până după alegerile parlamentare, spune secretarul general al PDL Ioan Oltean

Gândul: Regionalizarea, ca şi amânată. Ioan Oltean: “Dacă UDMR nu e de acord cu oferta 8+2, vom renunţa la proiectul reorganizării până după parlamentare”

Autor: Raul FLOREA

23.06.2011, 19:28 344

Întreaga discuţie referitoare la reîmpărţirea României însuperjudeţe va fi abandonată în cazul în care UDMR va refuza ofertaprimită din partea lui Traian Băsescu: opt regiuni plus Harghita şiCovasna drept judeţe separate. Într-un interviu acordat ziaruluiGândul, secretarul general al PDL, Ioan Oltean,afirmă că totul depinde acum de partenerii de guvernare aidemocrat-liberalilor, precizând că, în cazul unui refuz venit dinpartea UDMR, trasarea de noi judeţe nu va mai fi posibilă decâtdupă alegerile parlamentare programate la sfârşitul anuluiviitor.

Practic, spune Oltean, reprezentanţii maghiarilor vor trebui sădecidă sâmbătă, în cadrul întâlnirii unionale de la Târgu Mureş,dacă vor ca proiectul să mai fie aplicat, sau nu, precizând că"este o ofertă pe care ar fi păcat să o piardă". Citiţi mai multedespre declaraţiile lui Ioan Oltean într-un materialexclusiv pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO