Politică

Băsescu: Reorganizarea administrativă ar aduce o economie de peste 100 mil. euro. Această înseamnă 0,2% din cheltuielile bugetului general consolidat de 48 mld. euro

Autor: Claudia Medrega

21.06.2011, 19:56 275

Reorganizarea administrativ -teritorială a României ar putea săducă la o economie de peste 100 milioane de euro, reprezentândreduceri de cheltuieli cu salariile şi cheltuieli materialeaferente funcţionării unor instituţii publice, a declaratpreşedintele României, Traian Băsescu.

"O primă analiză arată că anual s-ar realiza o economie de peste100 milioane de euro. Asta la o primă analiză, a ceea ce au trimisministerele, adică reduceri de cheltuieli cu salariile şicheltuieli materiale aferente funcţionării acestor instituţii.Nimicnu este mai costisitor decât să menţinem actuala birocraţie,actualul sistem administrativ".

Băsescu a spus că reforma administrativă este susţinută de toatestructurile coaliţiei, dar modul cum o să se facă este subiect dediscuţie şi negociere până luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO