Politică

PSD ii va "inregimenta" si pe sindicalistii lui Victor Ciorbea

24.10.2003, 00:00 17



Partidul Social Democrat (PSD) va identifica si promova in structurile sale politice si executive specialisti si/sau personalitati recomandate de Confederatia CNSLR Fratia, conform unui acord de colaborare si parteneriat pe termen lung incheiat, ieri la Sinaia, de liderii celor doua organizatii. Liderul Confederatiei CNSLR Fratia a fost actualul presedinte taranist Victor Ciorbea. PSD a promovat in functii parlamentare, la precedentele alegeri, mai multi lideri sindicali.



Documentul, semnat de presedintele PSD, Adrian Nastase, si presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, prevede ca ambele organizatii, avand o relatie privilegiata, sa se informeze reciproc, in mod permanent, in legatura cu deciziile majore referitoare la dezvoltarea economica si sociala a tarii.



PSD se angajeaza sa preia, in cadrul programului sau politic, propunerile CNSLR compatibile cu statutul si doctrina social-democrata, iar CNSLR se angajeaza sa sprijine, la toate nivelurile, aplicarea programului politic al PSD, care va cuprinde si propunerile acestei confederatii sindicale. "CNSLR Fratia se va preocupa permanent si constant pentru intarirea structurilor politice si executive ale PSD, la toate nivelurile", se arata in acord.



PSD va continua sa sustina in Parlament, conform documentului, propunerile CNSLR privind legislatia economica si sociala, cele doua organizatii urmand sa infiinteze, la nivel teritorial, in cel mai scurt timp posibil, cluburi social-democrate, constituite din reprezentanti ai celor doua structuri semnatare, la care vor putea adera simpatizanti ai miscarii social-democrate.



Filialele judetene si din Municipiul Bucuresti ale PSD si CNSLR Fratia vor incheia, pana la 30 noiembrie 2003, acorduri proprii de colaborare si parteneriat, pe baza documentului semnat ieri, la Sinaia.



Documentul mai prevede ca PSD si CNSLR Fratia sa se informeze si consulte reciproc cu privire la incheierea altor protocoale cu structuri similare.



Premierul Adrian Nastase a afirmat ca Executivul are nevoie de sustinerea sindicatelor, pentru ca masurile adoptate sa fie eficiente, si a multumit reprezentantilor CNSLR pentru receptivitate in dialogul cu membrii Cabinetului. El a aratat ca procesul "coagulare" a miscarii sindicale reprezinta singura modalitate prin care confederatiile sindicale pot reprezenta un partener mai puternic si mai credibil in relatia cu Patronatul si cu Guvernul.



El a mai afirmat ca este necesar ca patronatele din Romania sa aiba o structura unitara si sa devina un partener real de dialog al sindicatelor. "Este foarte greu ca noi, la nivel central, sa stabilim, de exemplu, salariul minim pe economie, in conditiile in care nu putem sti care sunt resursele reale ale fiecarei intreprinderi", a mai spus Nastase. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO