Politică

Proiectul autostrăzii suspendate: varianta preferată de Oprescu prevede un tunel pe sub Herăstrău

Proiectul autostrăzii suspendate: varianta preferată de Oprescu prevede un tunel pe sub Herăstrău

Autor: Maria MANOLIU

14.07.2011, 21:40 1879

Primarul Sorin Oprescu preferăvarianta cea mai spectaculoasă a inelului median pentru zona denord a Capitalei.

Miercuri, primarul general alCapitalei, Sorin Oprescu, a declarat că "înclin către variantatrei, cea cu două tunele subterane pe sub Parcul Herăstrău, chiardacă este şi cea mai scumpă".

Proiectul arhitecţilor prevedeconstrucţia a două tunele de 2 kilometri lungime îngropate la 25 demetri sub Parcul Herăstrău, cu câte trei benzi de circulaţie pefiecare sens, aproximativ zece kilometri de şosea suspendată şipasaj suprateran pe două niveluri peste calea feratăBucureşti-Constanţa. Costurile sunt estimate la peste un miliard deeuro, însă primarul Oprescu susţine că astfel numărulexproprierilor va fi minim şi vor fi ocolite toate construcţiileprotejate sau monument istoric. Pentru inelul median nordicarhitecţii au desenat trei variante.

Prima variantă şi cea mai ieftină,600 de milioane de euro, prevede construcţia autostrăzii doar lasol, în a doua varianta inelul median va fi realizat parţial la solşi parţial suspendat, iar în cea de a treia variantă autostrada vafi suspendată cu două tunele îngropate sub Parcul Herăstrău. Celetrei variante de inel median sunt supuse dezbaterii publice,bucureştenii putând opta pentru una din variante accesând secţiuneaUrbanism-consultarea publicului- pe paginapmb.ro.

Citiţi mai mult despre proiectul autostrăzii suspendate pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO