Politică

Procurorul Doru Ţuluş, despre DNA: Am ajuns o caricatură, o instituţie caricaturală

Procurorul Doru Ţuluş, despre DNA: Am ajuns o...

Autor: Firuta Flutur

04.07.2017, 16:54 150

Procurorul Doru Ţuluş a declarat, la ieşirea de la şedinţa pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că instituţia DNA-ului a ajuns o caricatură.

"Am ajuns o caricatură, toţi, am ajuns o instituţie caricaturală", a spus Ţuluş, precizând că discuţiile din interiorul şedinţei, care a fost secretă, au fost "politicoase, dar aprinse".

Totodată, Ţuluş a mai spus că procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, "de iubit nu l-a iubit niciodată " şi că nu a trăit în 23 de ani de carieră o umilinţă mai mare ca atunci când a fost chemat telefonic să dea testul poligraf.

Întrebat ce se întâmplă dacă va fi dat afară, Doru Ţuluş a precizat că va face cerere pentru un alt parchet, menţionând că o să meargă în instanţă pentru a cere respectarea drepturilor.

Procurorul a negat categoric că ar fi fost el cel care ar fi făcut respectivele înregistrări.

Procurorii DNA Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga au participat, marţi dimineaţa, la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, acolo unde s-a discutat solicitarea Laurei Codruţa Kovesi de revocare a celor doi. Şi procurorul-şef al DNA a participat la şedinţă. În cererea înaintată de Kovesi, se susţine că Mihaela Iorga nu a înregistrat un denunţ, iar Doru Ţuluş e suspectat de incompatibilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO