Politică

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a ajuns la Tribunalul Vaslui. Procurorii cer arestare preventivă pentru 30 de zile

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a ajuns la...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.09.2023, 18:10 40

Preşedintele CJ Vaslui a ajuns la tribunal, unde se decide dacă cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile este acceptată de judecători. Buzatu a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

Dumitru Buzatu nu a dat declaraţii jurnaliştilor prezenţi. El este prezentat judecătorilor Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a lui Buzatu.

Preşedintele CJ Vaslui a fost exclus din PSD, sâmbătă, cu unanimitate de voturi. În locul său a fost numit interimar Dragoş Benea. Tudor Buzatu, fiul liderului vasluian, a demisionat din funcţia de secretar de stat.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii DNA Iaşi, după ce a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO