Politică externă

Ştiri pe scurt din politica internaţională

Acordul de ultim moment din Congresul SUAprivind bugetul, prin care a fost evitată blocarea guvernului,reprezintă o avanpremieră a două noi confruntări între republicani,democraţi şi preşedintele Barack Obama, stabilirea limiteidatoriilor statului şi adoptarea bugetului pentru noul anfiscal.

Oficiali de rang înalt din domeniul apărării auexclus un atac militar al Israelului asupra instalaţiilor nucleareale Iranului încă din 2005, potrivit unor telegrame expediate deAmbasada SUA în Tel Aviv în 2005 şi 2006 şi dezvăluite la sfârşitulsăptămânii, relatează Haaretz.

Câteva mii de persoane, aproximativ 7.000,potrivit poliţiei, au participat, sâmbătă, la Leskovaţ, în sudulSerbiei, la un miting organizat la iniţiativa opoziţiei cu scopulde a cere alegeri legislative anticipate, a anunţat agenţiaBeta.

Deputaţi din cadrul Parlamentului Europeansusţin înfiinţarea unui serviciu secret comun ţărilor UE, anunţărevista economică germană Wirtschaftswoche, relatează AFP. "Dacăvrem să ajungem la o politică externă europeană comună, ne trebuieşi un serviciu secret european", a declarat germanul Manfred Weber,vicepreşedintele conservatorilor din PE şi membru al CSU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO