Politică externă

Sharon: Dupa Irak, Iranul

06.11.2002, 00:00 10

Premierul israelian, Ariel Sharon, a cerut comunitatii internationale sa ia in calcul eventualitatea unei actiuni impotriva Iranului, dupa incheierea razboiului cu Irakul, informeaza in editia de ieri cotidianul "The Times", relateaza AFP.
"Imediat" dupa incheierea interventiei in Irak, comunitatea internationala trebuie sa exercite presiuni asupra Iranului, se arata in interviul acordat de Sharon publicatiei londoneze.
"Iranul a depus eforturi pentru a acumula rachete balistice si arme de distrugere in masa. Acest lucru reprezinta un pericol pentru Orientul Mijlociu, pentru Israel si pentru Europa", a afirmat premierul israelian.
"The Times" considera ca declaratiile lui Sharon reprezinta "cel mai clar avertisment pana in momentul de fata". Premierul israelian a mai precizat ca Israelul va riposta in cazul unui atac irakian cu arme biologice sau chimice.
Potrivit publicatiei britanice, Sharon a declarat ca guvernul israelian ar avea de gand sa lanseze o ofensiva fara precedent impotriva miscarilor islamiste din Israel.
Sharon a mentionat ca partea de vest a Irakului ar constitui una dintre primele cinci zone vizate de Statele Unite, in cazul unei interventii in aceasta tara. Aceasta lectie a fost invatata in timpul Razboiului din Golf, din 1991, cand Irakul a reusit sa lanseze rachete Scud impotriva Israelului, a informat publicatia britanica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO