Politică externă

Premierul Kaczynski a demisionat din fruntea Guvernului

06.11.2007, 18:59 11

Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a prezentat ieri demisia Guvernului sau presedintelui tarii, fratele sau geaman Lech Kaczynski, in cadrul unei ceremonii.
Partidul conservator Dreptate si Justitie (PiS) al fratilor Kaczynski a pierdut alegerile legislative anticipate de la 21 octombrie, castigate de liberalii din cadrul Platformei Civice (PO) condusi de Donald Tusk, care va deveni cel mai probabil premier.
"Putem incheia misiunea Guvernului nostru cu capul sus, situatia economica este buna, ultimii doi ani au consolidat pozitia Poloniei in Europa", a declarat premierul aflat la sfarsit de mandat intr-un discurs sustinut la sediul Presedintiei. Pana la numirea unui nou Guvern, Executivul aflat la sfarsit de mandat al lui Jaroslaw Kaczynski se va ocupa de problemele aflate in desfasurare. Potrivit unui consilier prezidential, Lech Kaczynski il va numi in aceasta saptamana pe Tusk in functia de premier. Presedintele ar urma sa se intalneasca astazi cu Tusk pentru a discuta despre viitorul guvern si politica externa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO