Politică externă

Poliţia egipteană i-a cerut lui Mohammed ElBaradei să rămână într-o moschee - presă

Autor: Ioana Bojan

28.01.2011, 17:28 23

Poliţia egipteană i-a cerut vineri liderului opoziţiei MohammedElBaradei să nu părăsească o moschee în care s-a refugiat dupăizbucnirea confruntărilor la Cairo, între manifestanţi şi forţelede ordine, a declarat o sursă din domeniul securităţii, citată deCNN.

Confruntări între manifestanţi şi poliţie au izbucnit la Cairo,după rugăciunea de vineri, iar forţele de ordine au recurs la gazelacrimogene. Potrivit unei surse din domeniul securităţii, poliţiai-a cerut liderului opoziţiei Mohammed ElBaradei să nu părăseascămoscheea în care s-a refugiat.

Conform unei organizaţii de protestatari, autorităţile reprimăprotestele în toată ţara. Astfel, pe lângă cele de la Cairo şiAlexandria, şi protestele antiguvernamentale de la Suez, Ismailia,Fayoum şi Shbin Elkoum sunt reprimate, afirmă EliberareaEgipteană.

Pe de altă parte, patru jurnalişti francezi au fost arestaţi laCairo, a declarat Bernard Valero, un purtător de cuvânt alMinisterului francez de Externe.
Poliţia i-a confiscat camera foto unui jurnalist CNN, Mary Rogers,şi i-a spart ecranul, potrivit corespondentului CNN Ben Wedeman.Acesta a cerut poliţiei să-i returneze camera colegei sale pentru aarăta că Egiptul crede în libertatea presei, dar forţele de ordineau refuzat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO