Poliţia egipteană i-a cerut lui Mohammed ElBaradei să rămână într-o moschee - presă

Autor: Ioana Bojan 28.01.2011

Poliţia egipteană i-a cerut vineri liderului opoziţiei Mohammed ElBaradei să nu părăsească o moschee în care s-a refugiat după izbucnirea confruntărilor la Cairo, între manifestanţi şi forţele de ordine, a declarat o sursă din domeniul securităţii, citată de CNN.

Confruntări între manifestanţi şi poliţie au izbucnit la Cairo, după rugăciunea de vineri, iar forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene. Potrivit unei surse din domeniul securităţii, poliţia i-a cerut liderului opoziţiei Mohammed ElBaradei să nu părăsească moscheea în care s-a refugiat.

Conform unei organizaţii de protestatari, autorităţile reprimă protestele în toată ţara. Astfel, pe lângă cele de la Cairo şi Alexandria, şi protestele antiguvernamentale de la Suez, Ismailia, Fayoum şi Shbin Elkoum sunt reprimate, afirmă Eliberarea Egipteană.

Pe de altă parte, patru jurnalişti francezi au fost arestaţi la Cairo, a declarat Bernard Valero, un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Externe.
Poliţia i-a confiscat camera foto unui jurnalist CNN, Mary Rogers, şi i-a spart ecranul, potrivit corespondentului CNN Ben Wedeman. Acesta a cerut poliţiei să-i returneze camera colegei sale pentru a arăta că Egiptul crede în libertatea presei, dar forţele de ordine au refuzat.