Politică externă

Noul primar din Chicago e de origine română

 Noul primar din Chicago e de origine română

Autor: Gândul

25.02.2011, 15:08 71

Rahm Emanuel (51 de ani), care a fost ales marţi primar aloraşului Chicago, este nepotul unui imigrant român care a ajuns înStatele Unite în 1917, scrie Bucharest Herald. Mama lui Rahm,Marsha Emanuel (născută Smulevitz), este fiica unui imigrantmoldovean care s-a remarcat ca boxer, dar şi ca lider desindicat.

Imediat după aflarea rezultatelor scrutinului din Chicago, RahmEmanuel a declarat: "Este o mare realizare pentru mine, RahmEmanuel, nepotul lui Herman Smulevitz - care a venit în acest oraş(n.r. Chicago) în 1917, de la graniţa ruso-română, pe când avea 13ani, pentru a scăpa de pogromuri (n.r. ucidere în masă aminorităţilor) - şi fiul lui Benjamin Emanuel, care a venit aici în1959 din Israel, pentru a începe o carieră medicală".

Noul primar al oraşului Chicago, care a câştigat alegerilemarţi, din primul tur, cu 55% din voturi, a fost şeful de cabinetal preşedintelui Barack Obama şi a fost poreclit "Rhambo", dupăcelebrul personaj de film.

Obama l-a numit pe Emanuel şeful său de cabinet la două ziledupă ce a câştigat alegerile prezidenţiale din noiembrie 2008. Înoctombrie anul trecut, Rahm s-a retras de la Casa Albă şi s-aînscris în cursa electorală pentru oraşul Chicago. Citiţi mai multdespre noul primar al oraşului Chicago pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO