Noul primar din Chicago e de origine română

Autor: Gândul 25.02.2011

Rahm Emanuel (51 de ani), care a fost ales marţi primar al oraşului Chicago, este nepotul unui imigrant român care a ajuns în Statele Unite în 1917, scrie Bucharest Herald. Mama lui Rahm, Marsha Emanuel (născută Smulevitz), este fiica unui imigrant moldovean care s-a remarcat ca boxer, dar şi ca lider de sindicat.

Imediat după aflarea rezultatelor scrutinului din Chicago, Rahm Emanuel a declarat: "Este o mare realizare pentru mine, Rahm Emanuel, nepotul lui Herman Smulevitz - care a venit în acest oraş (n.r. Chicago) în 1917, de la graniţa ruso-română, pe când avea 13 ani, pentru a scăpa de pogromuri (n.r. ucidere în masă a minorităţilor) - şi fiul lui Benjamin Emanuel, care a venit aici în 1959 din Israel, pentru a începe o carieră medicală".

Noul primar al oraşului Chicago, care a câştigat alegerile marţi, din primul tur, cu 55% din voturi, a fost şeful de cabinet al preşedintelui Barack Obama şi a fost poreclit "Rhambo", după celebrul personaj de film.

Obama l-a numit pe Emanuel şeful său de cabinet la două zile după ce a câştigat alegerile prezidenţiale din noiembrie 2008. În octombrie anul trecut, Rahm s-a retras de la Casa Albă şi s-a înscris în cursa electorală pentru oraşul Chicago. Citiţi mai mult despre noul primar al oraşului Chicago pe www.mediafax.ro