Politică externă

Confruntari violente la Mosul

05.08.2004, 00:00 10

Confruntari violente s-au inregistrat,  ieri, la Mosul, in nordul Irakului, intre politia irakiana si rebeli, la putin timp dupa ce doua persoane au murit ca urmare a exploziei unei bombe care viza un convoi american. Luptele au inceput in partea de sud-vest a orasului, unde au fost auzite mai multe explozii si tiruri de arma automata. Cu putin timp inainte, doi irakieni fusesera ucisi in urma exploziei unei bombe, la trecerea unui convoi american, a anuntat politia locala. Armata americana a confirmat ca nici un militar nu a fost ranit in urma atacului. In tabara irakiana 12 oameni au fost ucisi iar 38 raniti, conform unor surse medicale. Pe de alta parte, persoane necunoscute au obligat comerciantii din centrul orasului sa-si inceteze activitatea.
"Un alt grup inarmat a inceput sa distribuie arme populatiei, pe care o incita la agresiuni impotriva americanilor. De altfel, am primit un mesaj de la gherila care ne cere sa ne retragem si sa nu ne amestecam in conflictele lor cu americanii", a afirmat ofiterul de politie Wael Ismail Ahmed.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO