Politică externă

Barack Obama, considerat învingătorul ultimei dezbateri televizate din SUA - sondaj CNN

Barack Obama, considerat învingătorul ultimei dezbateri televizate din SUA - sondaj CNN

Autor: Iuliana Enache

23.10.2012, 09:52 638

Astfel, 48 la sută dintre telespectatorii dezbaterii consideră că Obama a câştigat dezbaterea, iar 40 la sută Romney, marja de eroare fiind de plus sau minus 4,5 la sută.

Majoritatea, respectiv 59 la sută, consideră că Obama a fost mai bun decât se aşteptau, în timp ce 15 la sută cred că a fost mai slab, iar 23 la sută cred că s-a comportat conform aşteptărilor lor.

Romney a depăşit aşteptările a 44 la sută dintre telespectatori, în timp ce 26 la sută cred că acesta a fost mai slab decât se aşteptau, iar 26 la sută consideră că s-a comportat conform aşteptărilor lor.

Sondajul CNN realizat după prima dezbatere prezidenţială arăta că două din trei alegători cred că Romney a câştigat prima rundă, în timp ce unul din patru îl creditează cu victoria pe Obama. În a doua dezbatere, părerile telespectatorilor au fost împărţite, între 46 la sută pentru Obama şi 39 la sută pentru Romney, iar diferenţa de şapte puncte s-a încadrat în marja de eroare a sondajului, de plus sau minus 4,5 puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO