Politică

Oprescu: Lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera sunt în grafic. Exproprierile sunt terminate

Autor: Mediafax

03.04.2011, 15:12 26

Lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera şi pasajuldenivelat sunt în grafic, fiind amplasate grinzile pe treitronsoane ale podului şi executaţi toţi piloţii foraţi, iarproblema exproprierilor este rezolvată, a declarat, duminică,primarul general Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a verificat, duminică, stadiul lucrărilor laobiectivul de investiţii "Supralărgire Şoseaua Pipera (Floreasca -CF Bucureşti - Constanţa) şi Pasaj denivelat", edilul dorind să seasigure că lucrarea va fi finalizată la termenul stabilit.

"Lucrarea este în grafic, s-au executat aproape toţi piloţiiforaţi şi pe trei tronsoane ale podului au fost deja amplasategrinzile. Exproprierile sunt terminate, aşa că nu există niciunmotiv ca termenul estimat să fie depăşit şi ca întregul proiect sănu fie dat în circulaţie până la sfârşitul acestui an", a spusSorin Oprescu.

Primarul general a adăugat că, fiind un proiect în derulare, nuse pune problema să nu fie acoperită partea de finanţare.

Proiectul vizează lărgirea la şase benzi a Şoselei Pipera (faţăde două câte sunt în prezent), între Calea Floreasca şi Caleaferată Bucureşti - Constanţa şi construcţia unui pasaj prin care săse realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de oparte, şi a Căii Floreasca pe de altă parte.

Supralărgirea Şoselei Pipera este necesara pentru asigurareaaccesului în zona de nord a Capitalei dinspre A3, în contextul încare condiţiile dificile de circulaţie în această zonă conduc lasporirea timpului de parcurgere a distanţelor şi la consum mărit decarburanţi.

Totodată, realizarea lucrărilor de lărgire a Şoselei Pipera şi apasajului denivelat va reduce nivelul de zgomot în zonă.

Drumul care va fi realizat va avea lungimea de 1,52 kilometri şilăţimea de 34 de metri, realizarea lui fiind estimată în 18 luni dela data începerii lucrărilor. Citiţi mai mult despre lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO