Politică

Oana Marinescu si-a intrat in paine ca purtator de cuvant al Guvernului

04.01.2005, 00:00 271

Noul purtator de cuvant al Guvernului Tariceanu, Oana Marinescu, a fost prezentat ieri in calitate oficiala.
Insotita de seful Cabinetului, Oana Marinescu a fost prezentata ca o persoana recomandata de insasi experienta profesionala. Sarcina ei, a spus Calin Popescu Tariceanu, este de a realiza o comunicare transparenta si profesionista.
Cariera Oanei Marinescu a inceput in presa. Avea 19 ani in 1996 si s-a angajat la ziarul Ziua, unde a acoperit domeniul politicii interne, urmarind mai cu seama activitatea Camerei Deputatilor. Era, pe atunci, studenta la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, la sectia unde se preda in limba franceza. A terminat facultatea in 1998.
Tot atunci ne-a devenit colega. La Departamentul de politica interna, a fost unul dintre membrii de baza ai echipei care a inaugurat Ziarul Financiar. In scurt timp a fost numit editor adjunct la aceasta sectie, pentru ca in mai 2000 sa devina editorul de politica interna. Pe acea vreme era o colega care staruia in efort, bine documentata, cu analize competente pe domeniu. Si, am spune noi, cu foarte mult umor.
Cateva luni mai tarziu, in noiembrie, Oana Marinescu a iesit din presa, fiind angajata la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. Acolo a inceput pe un post temporar de consilier politic si de relatii publice care acoperea Republica Moldova si Romania. In vara anului 2002, Oana Marinescu a preluat functia de consilier politic si de presa. Pana in iunie 2004, cand si-a facut propria firma de consiliere pe probleme de comunicare publica si analiza politica.
Isi declara ca pasiuni drumetiile montane, calatoriile, lectura, teatrul si cainii. Este o iubitoare de caini; are mai multi. Este nefumatoare militanta.
Referindu-se la sarcinile pe care le va avea noul purtator de cuvant, premierul Tariceanu a spus ca Guvernul are un rol dificil in cursul acestui an, in conditiile in care, a spus el, este momentul ca opiniei publice sa i se comunice eforturile care urmeaza pe drumul integrarii in Uniunea Europeana. Tariceanu a spus ca pana acum romanii au aflat care sunt beneficiile care vor veni in urma aderarii la UE, insa a venit momentul sa fie comunicate si costurile acestui proces.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO