Oana Marinescu si-a intrat in paine ca purtator de cuvant al Guvernului

Autor: Adelina Radulescu 04.01.2005

Noul purtator de cuvant al Guvernului Tariceanu, Oana Marinescu, a fost prezentat ieri in calitate oficiala.
Insotita de seful Cabinetului, Oana Marinescu a fost prezentata ca o persoana recomandata de insasi experienta profesionala. Sarcina ei, a spus Calin Popescu Tariceanu, este de a realiza o comunicare transparenta si profesionista.
Cariera Oanei Marinescu a inceput in presa. Avea 19 ani in 1996 si s-a angajat la ziarul Ziua, unde a acoperit domeniul politicii interne, urmarind mai cu seama activitatea Camerei Deputatilor. Era, pe atunci, studenta la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, la sectia unde se preda in limba franceza. A terminat facultatea in 1998.
Tot atunci ne-a devenit colega. La Departamentul de politica interna, a fost unul dintre membrii de baza ai echipei care a inaugurat Ziarul Financiar. In scurt timp a fost numit editor adjunct la aceasta sectie, pentru ca in mai 2000 sa devina editorul de politica interna. Pe acea vreme era o colega care staruia in efort, bine documentata, cu analize competente pe domeniu. Si, am spune noi, cu foarte mult umor.
Cateva luni mai tarziu, in noiembrie, Oana Marinescu a iesit din presa, fiind angajata la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. Acolo a inceput pe un post temporar de consilier politic si de relatii publice care acoperea Republica Moldova si Romania. In vara anului 2002, Oana Marinescu a preluat functia de consilier politic si de presa. Pana in iunie 2004, cand si-a facut propria firma de consiliere pe probleme de comunicare publica si analiza politica.
Isi declara ca pasiuni drumetiile montane, calatoriile, lectura, teatrul si cainii. Este o iubitoare de caini; are mai multi. Este nefumatoare militanta.
Referindu-se la sarcinile pe care le va avea noul purtator de cuvant, premierul Tariceanu a spus ca Guvernul are un rol dificil in cursul acestui an, in conditiile in care, a spus el, este momentul ca opiniei publice sa i se comunice eforturile care urmeaza pe drumul integrarii in Uniunea Europeana. Tariceanu a spus ca pana acum romanii au aflat care sunt beneficiile care vor veni in urma aderarii la UE, insa a venit momentul sa fie comunicate si costurile acestui proces.