Politică

Nicuşor Dan, după consultări: Varianta Cioloş premier este una ”prea puţin posibilă”

Nicuşor Dan, după consultări: Varianta Cioloş premier...

Autor: Gabriel Pecheanu

14.12.2016, 13:10 225

"I-am spus preşedintelui că am susţinut şi continuăm să susţinem această variantă (Cioloş premier - n.r.), numai că rezultatele, numărul de mandate din Parlament fac din această variantă una prea puţin posibilă(...) Noi am exprimat constant, în timpul campaniei electorale, faptul că pentru acest moment în care partidele au o credibilitate redusă în rândul populaţiei, opţiunea unui prim-ministru tehniocrat este cea care să nu depindă de grupurile de interese din partide. Ar fi cea mai bună soluţie, iar Dacian Cioloş, prin experienţa pe care o are, este cu atât mai bună o soluţie potrivită", a declarat liderul USR, Nicuşor Dan

El a mai spus că USR nu va vota un guvern format în jurul PSD, format în jurul lui Liviu Dragnea, apreciind că nu este "admisibil pentru România ca guvernul să fie condus de un prim-ministru condamnat penal".

"I-am exprimat opţiunea noastră, aceeaşi pe care aţi cunoscut-o de la noi pe perioada campaniei. Preşedintele urmează, prin atributul său constituţional, să desemneze primul-ministru", a adăugat Dan.

Totodată, el a precizat că a primit felicitări din partea şefului statului.

"Ne-a felicitat pentru faptul că am reuşit să intrăm în Parlament", a precizat liderul USR.

De asemenea, întrebat "cum se simte în haina de politician", el a mai spus că este politician de şase luni, ajungând să se obişnuiască cu haina de parlamentar, diferenţa fiind că la Cotroceni a purtat o cravată.

"Preşedinetele ne-a spus că o să mai fie runde de consultări după convocarea Parlamentului. Este atributul preşedintelui să desemneze primul-ministru. Fără îndoială că va avea nişte discuţii cu aceste partide (PSD şi ALDE - n.r.)", a conchis Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO