Politică

Mircea Geoană a fost exclus din PSD

Mircea Geoană a fost exclus din PSD

Foto: Cristina Nichitus

Autor: Mediafax

22.11.2011, 20:32 1064

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost exclus din PSD în urma deciziei luate în CExN, marţi, cu 50 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi trei abţineri. Dezbaterile din CExN au durat aproape patru ore.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după decizia CExN, că PSD nu se va reforma câtă vreme va fi condus din umbră de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, el precizând că Victor Ponta este o marionetă a acestora, "cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter".

"Din păcate, acest partid, atâta vreme cât este condus din umbră de Iliescu şi Năstase nu are vreo şansă de reformare. Au pus în fruntea partidului o marionetă cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter, cu un ton suburban. Nu am văzut niciodată atâtea minciuni şi invective, nu am vazut niciodată atât de puţină decentă în relaţiile din partid", a spus Geoană.

Geoană a vorbit despre "această execuţie stalinistă pentru un motiv nici măcar astăzi cunoscut".

"Mă îndurerează pentru că a fost vorba despre o decizie annunţată. Ponta şi-a pus demisia pe masă şantajând colegii. Înţeleg presiunea la care unii colegi au fost supuşi", a spus Geoană.

Decizia de excludere din PSD a fost, în opinia lui Geoană, "profund nedreaptă", el spunând că la 18.03 a primit, pentru prima dată de când a început această "nebunie", "aşa-zisele" acuze.

"Ponta şi acoliţii bat câmpii în ceea ce priveşte aşa-zisele acuzaţii. Doar astăzi au fost capabili să producă un document după mascarada de la Comisia de Integritate", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după decizia CExN, că Ion Iliescu este o piază rea a PSD, aduce ranchiună şi nu l-a vrut pe Adrian Năstase preşedinte, motiv pentru care Traian Băsescu a devenit şef al statului.

"Iliescu este o piază rea a acestui partid. El aduce ranchiună. Iliescu nu l-a vrut pe Năstase şi astfel Băsescu a ajuns preşedinte pe mâna lui Iliescu", a spus Geoană, după şedinţa CExN în care a fost exclus din partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO