Politică

Ministrul de externe Adrian Cioroianu este prins intre desert si Costel Argint

12.11.2007, 19:40 29

Postul Realitatea Tv a difuzat sambata imagini in care apar discutand Costica Argint si ministrul de externe la Roma, cei doi imbratisandu-se, iar Adrian Cioroianu spunand "Sa traiasca domnu' Argint".
Premierul Tariceanu a fost saptamana trecuta la Roma pentru a discuta cu omologul sau italian Romano Prodi si membrii comunitatii romanesti despre situatia cetatenilor romani aflati pe teritoriul Italiei.
Delegatia condusa de Tariceanu a avut o intalnire cu reprezentantii romanilor din Italia, la care au participat si lideri ai cetatenilor romani de etnie roma aflati in aceasta tara. Dupa intalnirea de la Roma premierul Tariceanu l-a felicitat pe Argint pentru modul in care a vorbit.
Purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica, a spus ieri ca ministrul nu stia cine este Argint, iar intalnirea a fost una deschisa, drept urmare putea participa cine voia, daca fusese desemnat de comunitate pentru acest lucru. Seful Cancelariei premierului, Dorin Marian, spune si el ca intalnirea a fost una deschisa, drept urmare lui Argint nu avea cum sa i se interzica accesul in cladirea Ambasadei Romaniei, unde a avut loc reuniunea, mai ales ca avea statut de azilant, dar a confirmat ca premierul stia cine este Argint: "Ati vazut, premierul a fost destul de retinut".
Guvernul a confirmat discutia dintre seful de Cabinet al premierului, Mihnea Constantinescu, si liderul romilor din Italia, Costica Argint, iar consilierul de stat al premierului a fost avertizat ca liderul rom are statut de refugiat politic, nedorindu-se ca acestuia sa ii fie interzis accesul in cladirea ambasadei, chiar daca era condamnat in Romania.
Pe de alta parte, ieri purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ca presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, secretarul general al Consiliului Europei, Terry Davis, si directorul Oficiului pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului (ODIHR), Christian Strohal, s-au alaturat demersului Centrului Wiesenthal, solicitand premierului Calin Popescu-Tariceanu atat demiterea ministrului de externe, Adrian Cioroianu, cat si disocierea de declaratiile acestuia cu referire la deportarea unor reprezentanti ai romilor in desertul egiptean.
Guvernul nu a comentat aceasta informatie, iar reprezentantii Comisiei nu au putut fi contactati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO